Відпочинок для душі та тіла: Греція, Меджугор’я, Албанія, Хорватія

Греція, Меджугор'я, Албанія, Хорватія

Відпочинок для душі та тіла

Дата туру: 29.05-09.06.2024 

Багато моря, історичних та культурних пам’яток

Молитовний щит “За перемогу України”

*Обов’язковий екскурсійний пакет 30Є.

Туроператор залишає за собою право доповнювати факультативні екскурсії.

1 день 

5.30. Збір групи біля Стрийського автовокзалу. Виїзд зі Львова о 6:00. Транзитний переїзд по території Румунії, Сербії, Македонії.

2 день 

11:00 – Орієнтовне прибуття до Греції. Вільний час.

Розміщення в апартаментах  після 14.00. Відпочинок на морі. Нічліг.

3 день 

 Вільний час, купаємось на морі, засмагаємо.

Факультативно пропонуємо виїзд на г. Олімп. (вартість 25Є)

 Олімп є священною горою для Древньої Греції, Автобус підніметься до висоти 1000 м над рівнем моря, де перед нами відкриється зачаровує магічна краса Олімпійської гірської гряди і чудовий вид на Егейське море.


Відвідування монастиря св.Діонісія Ареопагіта. Сам святий, зразок монаха – пустельника, який завжди завжди проводив на самоті, суворому пості і молитві, одночасно являв собою ідеал спільного чернецтва, був прикладом лагідності, смиренності та некорисливості. 

Відвідування села святого Пантелеймона.Сучасність нібито не торкнулася цього казкового місця і не зруйнувала його чар: середньовічні вулички так і живуть своїм життям. Бруківка, невеликі двоповерхові будиночки, черепиця дахів – кожен дорослий неодмінно впізнає тут образи зі свого дитинства, коли ласкавий голос читав улюблені казки.
У серці села причаїлися скромна церква святого Пантелеймона. Розташоване на висоті 700 метрів на схилах Нижнього Олімпу (ном Пієрія) , дарує своїм гостям захоплюючі краєвиди на Термічну затоку, узбережжя та венеціанську фортецю Платамонас.

Повернення в готель Нічліг

4 день 

Вільний час, купаємось на морі, засмагаємо. Нічліг

5 день 

Вільний час, купаємось на морі, засмагаємо.

Факультативно пропонуємо екскурсію до монастир св. Єфрема Сиріна. ( 25Є)
Це жіночий православний монастир, який був заснований в 1983 році.
Головний храм побудований у візантійському стилі і освячений в ім’я преподобного Єфрема Сиріна.
Найбільші святині собору:
✨ частини мощей святого Єфрема Сирина;
✨ святої мучениці Катерини;
✨ чудотворна ікона Богородиці “Dakryroousa” (мироточить слізьми);
✨ храм в ім’я святого Іоанна Предтечі і святих новомучеників Рафаїла, Миколи та Ірини.
Також тут є:
церковна лавка;
декоративний сад з вольєрами для птахів;
серед насаджень розташовані церква і приміщення для проведення хрещень і вінчань, святкових заходів та відпочинку паломників.

 Повернення до Пієрії. Нічліг.

6 день 

Ранковий підйом. Виселення з готелю.  Сьогодні на нас чекає  екскурсія до 8 чуда світу – Метеорів (доплата 25Є). Це один із найбільших монастирських комплексів у Греції, відомий, насамперед, своїм унікальним розташуванням на вершинах скель. Комплекс монастирів, другий за розміром після Афону. Скелі Метеори з’явились близько 60 млн років тому, коли замість рівнини у цій місцині було прадавнє море. Під дією геологічної сили води, вітру, під впливом перепадів температур поступово утворювались кремезні кам’яні «стовпи», що ніби зависли у повітрі. Огляд 2-ох монастирів.

Переїзд в Албанію на озеро Охрид.

Поселення в готель. Відпочинок на озері.

Цікавим фактом є те, що на місці Охрида було поселення ще в античні часи. У римський і візантійський період Охрід був важливим пунктом на торгових шляхах з Константинополя до Адріатичного моря. Охридске озеро поділено між Республікою Македонія та Албанією. Це найглибше і древнє озеро на Балканах, і воно прісне. Його походження схоже з озерами Байкал і Танганьїка: вони утворилися внаслідок геотектонічного прогину в епоху пліоцену 5 мільйонів років назад. Прогулянка.

Ночівля.

7 день 

Сніданок. Виселення з готелю. Вільний час.

 Приїзд в Меджугор’є.

Це невеличке хорватське селище в Боснії, яке розташоване біля підніжжя двох гір – гори Кріживац і гори Подбрдо, звідки його назва Меджугор’є, на початку 80-х років стало місцем об’явлення Пресвятої Богородиці і за кілька десятків років перетворилося в одну з найвідоміших і найвідвідуваніших святинь світу. Саме тут 24 червня 1981 року, у свято св. Йоана Хрестителя четверо підлітків, що вийшли погуляти на околицю села, побачили сяючу жіночу постать з дитиною на руках. На другий день на цьому ж місці світла Панна відкрила дітям (тоді їх було вже шестеро) своє ім’я: «Я – Благословенна Діва Марія, Матір Ісуса». З того часу Пресвята Богородиця продовжує відвідувати візіонерів до сьогоднішнього дня. Тобто об’явлення тривають, і це робить Меджугор’є унікальною святинею.

Обідо-вечеря. Вільний час для ознайомлення з Меджугор’є.

Зустріч з Богородицею на горі Подбрдо, де вперше  24 червня 1981 року шестеро дітей побачили Богородицю (згідно програми священика).

Нічліг.

8 день 

Хресна Дорога на гору Кріжевац. Гора Кріжевец височить над Меджугор’єм. На її вершині споруджений хрест в пам’ять про 1900-ліття розп’яття Ісуса Христа. Молитва біля хреста.

Пізній сніданок.  Вільний час. Обідо-вечеря. Вечірня молитовна програма священика.

 Нічліг.

9 день 

Сніданок. Свята Літургія в українському обряді. Зустріч зі спільнотою “ЧЕНАКОЛО”, яку заснувала італійська монахиня для реабілітації узалежнених людей від наркоманії та інших речей.

Вільний час для приватної молитви, відпочинку.

Обідо-вечеря.

Нічліг.

10 день 

Сніданок. Молитовна програма.  Освячення придбаних речей

Зустріч з Патріком та Ненсі –  подружжя мільйонерів, які тепер проживають в Меджугоріє і свідчать перед паломниками про свій шлях навернення від атеїзму, до живої віри через послання Богородиці в Меджугоріє.

 

Вільний час. Обідо-вечеря.

Нічліг.

11 день 

Сніданок (сухпайок). Ранній виїзд до Хорватії. Прибуття на Макарську. Відпочинок на морі.

Макарська рів’єра – неймовірно красивий регіон на Узбережжі Адріатичного моря. Тут є прекрасні галькові та піщані пляжі з кришталево чистою водою. Безліч кафе та ресторанів з чудовою місцевою кухнею. Вільний час на морі.

Факультативно пропонуємо круїз по 2 островах.(доплата Є)

Збір групи. Нічний переїзд до України.

12 день 

Прибуття в Україну

 21:00 Орієнтовне повернення до Львова

ВАРТІСТЬ ТУРУ 499 Є (раннє бронювання до 01.04)

У вартість включено:

Додатково оплачується:

****Апартаменти розташовані в Паралії Катерині, віддаленість від моря – 150м. Поруч з апартаментами магазини, таверни.

 

*****Номери  з кондиціонером, балконом, обладнані кухонним куточком з наявністю всього необхідного.  З видом на сад або гору Олімп. Також у номерах телевізор, холодильник, безкоштовний WiFi.

 

*Фірма не несе відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, корки на дорогах, погодні умови та пов’язані з цим затримки в турі та можливі незручності.

*Фірма залишає за собою право змінювати програму туру без зменшення загального обсягу послуг. Автобусне обслуговування у вільний час не передбачене.

 

* Мінімальна кількість туристів для здійснення факультативної програми – 20 осіб

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *