Паломницька подорож до Меджугор’є та Чорногорії

Паломницька подорож до Меджугор’є та Чорногорії

06.09.2024-15.09.2024

1 день 

06.09. 5.30. Виїзд зі Львова. Транзитний переїзд територією Румунії та Сербії.

2 день 

07.09.  Приїзд в Меджугор’є.

Невеличке містечко в Боснії та Герцеговині,, яке розташоване біля підніжжя двох гір – гори Кріживац і гори Подбрдо, звідки його назва Меджугор’є, на початку 80-х років стало місцем об’явлення Пресвятої Богородиці і за кілька десятків років перетворилося в одну з найвідоміших і найвідвідуваніших святинь світу. Саме тут 24 червня 1981 року, у свято св. Йоана Хрестителя четверо підлітків, що вийшли погуляти на околицю села, побачили сяючу жіночу постать з дитиною на руках. На другий день на цьому ж місці світла Панна відкрила дітям (тоді їх було вже шестеро) своє ім’я: «Я – Благословенна Діва Марія, Матір Ісуса». З того часу Пресвята Богородиця продовжує відвідувати візіонерів до сьогоднішнього дня. Тобто об’явлення тривають, і це робить Меджугор’є унікальною святинею.

Вільний час для ознайомлення з Меджугор’є Поселення в пансіонат після 14.00. Обідо-вечеря.

Молитовна програма, яка відбувається кожного дня, і є основною подією для участі усіх паломників.

18:00 – Молитва Вервиці;

19:00 – Свята Меса;

20.00 – Молитви за зцілення душі і тіла;

20:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.

Нічліг.

3 день 

08.09. 

Сніданок. Зустріч з Богородицею на горі Подбордо, де вперше  24 червня 1981 року шестеро дітей побачили Богородицю. Вервиця, вільний час для приватної молитви, відпочинку.

Обідо-вечеря.

Вечірня молитовна програма в церкві св. Якова.

18:00 – Молитва Вервиці;

19:00 – Свята Меса;

20.00 –Молитви за зцілення душі і тіла;

20:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) /  / вервиця.

Нічліг.

4 день 

09.09 

Хресна Дорога на гору Кріжевац. 

Сніданок.

Можливе відвідування спільноти «Ченаколо» – заснованої  італійською монахинею – сестрою Ельвірою Петроцці для реабілітації людей з наркотичною та іншими видами залежностей. Лікування відбувається без медикаментів, а тільки завдяки посиленій праці та молитві. Можливі також інші зустрічі та відвідування певних місць згідно програми священика.

Обідо-вечеря.

 Вечірня молитовна програма в церкві св. Якова.

18:00 – Молитва Вервиці;

19:00 – Свята Меса;

20.00 – Освячення придбаних речей, молитви за зцілення душі і тіла;

20:15 – Адорація Найсвятіших Тайн (поклоніння Ісусу в Пресвятих Дарах) / вервиця.

Нічліг.

5 день

10.09. Сніданок. Виселення з готелю. Переїзд до Чорногорії.

 Чорногорія – країна храмів. Так називають цю невелику за розмірами але величну за своєю духовністю країну. Про велику духовність чорногорського народу свідчить колосальна кількість святинь. В Чорногорії діють понад 1300 православних храмів і монастирів. Головною привабливістю для паломництва є історичний факт, що Чорногорія – єдина балканська країна, яка зберегла незалежність від турецької/мусульманської експансії. Міцні чорногорські скелі сприяли збереженню та зміцненню християнства у регіоні.

Знайомство з країною розпочнемо із прогулянки однією з найкрасивіших заток в світі – Боко-Которською. В затоку входять чотири протоки і сім островів, а вздовж Боко-Которської бухти проходить ланцюг старовинних середньовічних міст, серед них Котор – місто з більш ніж двотисячною історією. За його фортечними стінами знаходяться, собор Святого Трифона – покровителя і захисника міста, церква Св. Луки, церква Св. Анни, церква Св. Марії, які представляють лише невелику частину багатства Котору.

Переїзд до сонячної, старовинної Будви.  Поселення в готель після 14.00. Знайомство з курортом.

 

Відпочиваємо: купаємось, засмагаємо.

Вечеря. Нічліг.

6 – день 

11.09 Сніданок. Відпочинок на морі.  Вечеря. Нічліг.

7- день 

12.09.  Сніданок. Відпочинок на морі.  Вечеря. Нічліг.

8 – день 

13.09 Сніданок. Відпочинок на морі.  Факультативно пропонуємо паломництво до монастиря святого Василя в Острозі та монастир в місті Цетинє, де знаходиться рука Івана Хрестителя ( 30Є).

Місто Цетинє – стародавня столиця Чорногорії. Понад п’ять століть Цетинський монастир є центром Чорногорсько-Приморської митрополії. Святині монастиря: правиця Іоанна Хрестителя, частина Древа Хреста Господнього, мощі св. Петра Цетинського Чудотворця. Народний музей, де зберігається Філермська ікона Богородиці, написана ап. Лукою.

Монастир Острог XVII ст. — величезна святиня на Балканах. Тут знаходяться мощі свт. Василя Острозького Чудотворця. Це унікальне місце, де подружні пари мають можливість попросити святого про дар Материнства. Багато наших туристів завдячують народженням своїх дітей саме відвідуванням цього монастиря. А також тут знаходиться церква мученика отрока Станко – покровителя дітей та молоді.

 

Вечеря. Нічліг.

9- день 

14.09 сніданок. виселення з готелю. Вільний час. Виїзд до України.

10 день 

15.09 Прибуття до Львова.

Літургії відбуваються згідно плану священника.

*Фірма* не несе відповідальності за роботу консульських, митних, прикордонних, дорожніх служб, корки на дорогах, погодні умови та пов’язані з цим затримки в турі та можливі незручності. *Фірма* залишає за собою право змінювати програму туру без зменшення загального обсягу послуг. Автобусне обслуговування у вільний час не передбачене. * Мінімальна кількість туристів для здійснення факультативної програми – 20 осіб

 

 

Вартість туру з особи 477 Є (гривневий еквівалент)

У вартість включено:

Додатково оплачується:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *