Країни сонця та моря : Чорногорія , Албанія

Країни сонця та моря : Чорногорія , Албанія

 Адріатика – це неймовірні пляжі, які вважаються одними з найкращих на Балканському півострові. Тут можна досхочу покупатися, засмагати на сонці та займатися водними видами спорту. Ці країни з багатою історією та культурою, у нас буде нагода відвідати величні замки та фортеці – залишки давніх цивілізацій.  А про гостинність та кухню місцевого населення ходять справжні легенди! Скуштуємо унікальні національні страви на тематичному вечері у Петра на півостові Луштиця: чорногорські делікатеси, страви з морепродуктів, оливки та сир. А ще багато інстаграмних локацій: місто Котор, Королівський пляж на острові Святого Стефана, Скадарське озеро, місто Шкодер, м. Дуррес, м.Вльора, столиця Албанії м. Тірана та неймовірний Охрид!

Все це та й значно більше чекають на вас в турі!

Дата туру:  15.05-24.05.2023

1 день 

Виїзд Львова 7.00. Транзитний переїзд  по територій  Румунії, Сербії.

2 день 

Орієнтовне  прибути в Чорногорію, до м. Будва 12.00.

Поселення на віллі.

Нас зустрічає Будванська Рів’єра… Ласкаве сонце, теплий пісок, синє море, таємничий шум хвиль – це і є опис Будванської Рив’єри, центру чорногорського пляжного туризму. Курорт Будва – один з найпопулярніших в Чорногорії. Вражаюче Старе місто, оперезане фортечною стіною, славиться своїми маленькими площами, бурлить численними кафе, ресторанами і магазинами. У Новому місті знаходиться більшість готелів, ресторанів, дискотек і простягається легендарний Слов’янський пляж. Тут можуть чудово провести час і ті, хто бажає тиші і самоти, і ті, хто хоче активного повноцінного відпочинку з безліччю всіляких розваг.

Відпочинок на морі. Нічліг.

3 день 

Сніданок. Відпочинок на морі.
O 14 годині виїзд в Боко-Которську затоку до міста Котор. Екскурсія містом.
В затоку входять чотири протоки і сім островів, а вздовж Боко-Которської бухти проходить ланцюг старовинних середньовічних міст, серед них Котор – місто з більш ніж двотисячною історією. За його фортечними стінами знаходяться справжні архітектурні шедеври, такі як годинникова вежа 17 століття, собор Святого Трифона – покровителя і захисника міста, церква Св. Луки, церква Св. Анни, церква Св. Марії, палац герцога і театр Наполеона, які представляють лише невелику частину багатства Котору.
Вільний час.
Можна піднятись кам’яними сходами з крутими східцями до фортеці, яка знаходиться на висоті 260 м, і з якої відкривається неймовірно красивий вид на місто.

Факультативно пропонуємо колоритну вечерю-забаву в національному стилі «У Петра» на півостові Луштиця (25 евро)
Повернення до Будви. Нічліг.

4 день 

Сніданок. Відпочинок на морі. Пропонуємо відвідати Королівський пляж на острові Святого Стефана.

Курорт Св. Стефан нагадує дорогу цукерку, де за яскравою обгорткою ховається не менш смачна начинка))) Навіть пляжі Святого Стефана особливі, адже місцевий пісок має ніжно-рожевий відтінок. Особливо це помітно ввечері, коли сонце золотавить узбережжя. А ще не забувайте про приголомшливий вид на острів-готель, який здалеку нагадує романтичний замок на неприступній скелі.

Повернення до Будви. Нічліг.

5 день

Сніданок. Відпочинок на морі.
У Новому місті простягається легендарний Слов’янський пляж. Тут можуть чудово провести час і ті, хто бажає тиші і самоти, і ті, хто хоче активного повноцінного відпочинку з безліччю всіляких розваг.
Нічліг.

6 день 

Сніданок. Виїзд в Албанію. Скадарське озеро, місто Шкодер. 

На вас чекає найбільше озеро Балкан – Скадарське. Воно має статус національного парку, через який проходить кордон між Чорногорією та Албанією. Скадарське озеро відоме своєю неповторною красою, багатою флорою та фауною (це єдине у Європі місце, де ще можна зустріти рожевих пеліканів). Шкодер — найдавніше місто Албанії, яке розташоване на березі Скадарського озера за 20-ть км від Адріатичного моря, поблизу злиття річок Дрин і Буни. Найбільший економічний і культурний центр на півночі Албанії.

Прибуття в Дуррес. Відпочинок в готелі, або відпочинок на морі.

Стародавнє місто Дуррес веде свою історію з 627 року до н.е. Відомо, що Цицерон захоплювався красою Дурресу, а поет Катулус називав його терасою Адріатичного моря. Сьогодні місто – друге за величиною в Албанії та її головний морський порт. Серед головних визначних пам’яток: стародавні стіни візантійського міста і величезний амфітеатр, археологічний музей, Венеціанська вежа та інші

Нічліг.

7 день 

Сніданок. Виїзд до Вльори. Тут сходяться два моря: Адріатичне та Іонічне.
Знайомтеся, перша столиця Албанії і один з кращих морських курортів країни – Вльора. Курорт оточений садами і оливковими гаями, які дозволяють відчути неповторну красу прекрасної Албанської Рів’єри
Купання в Іонічному морі.
Повернення в Дуррес. Нічліг.

8  день 

Сніданок. Виїзна Охрид через Тірану.

М. Тірана – це столиця Албанії доброзичливе. Гостинне місто з розслаблюючою атмосферою, де ви можете знайти одні з кращих ресторанів, магазинів і ринків. Під час екскурсії ви оглянете основні визначні пам’ятки барвистої Тірани, а також дізнаєтеся багато цікавого про історію. Площа Скандербега,  Стара мечеть Етхем Бей,  Палац культури, в якому розміщуються Театр Опери та Балету і Національна бібліотека.

Прибуття на озеро Охрид – найглибше та найдавніше озером балканських країн. Походження цієї унікальної водойми дуже незвичайне, адже воно з’явилося в результаті геотектонічного прогину, що стався 5 млн. років тому, було це ще до початку льодовикового періоду. З 1980 року було включено до переліку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Минуло багато часу, але краса місцевості не змінюється. І сьогодні сюди приїжджають туристи, щоб насолодитися мальовничими краєвидами та свіжим повітрям.

Поселення в готель м.Поградець на озері Охрид. Нічліг.

9 день 

Сніданок. Виїзд на Україну.

10 день 

Прибуття в Україну. Пропонуємо Вам зупинитись в м. Берегове.

Берегове – відоме давніми традиціями вирощування винограду та виробництва вина та своїми

термальними водами! Запрошуємо Вас відвідати басейни з термальними водами. Після такого

довгого переїзду – купання в термальних водах дозволить Вам набратися сил для подальшої

подорожі! Ну і обов’язково після термалів – дегустація закарпатських вин в старовинних підвалах!!!

20:00 Орієнтовне повернення до Львова

Вартість туру з особи 360 Євро

У вартість включено:

Додатково оплачується:

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *